Ябълки

Ябълково дърво: как да отгледаме здраво дърво, което да радва с реколтата

Ябълковото дърво е добре позната градинска култура от дълго време. Ако погледнете произволно градина, там определено ще видите ябълково дърво. Вкусни, сочни и най-важното, здравословни плодове не е трудно да се отглеждат. Но трябва да знаете някои от нюансите на грижите, които се отнасят до отделните региони. И ако любимото ви дърво е живяло дълъг живот и е загубило способността да дава плодове, но не искате да загубите любимия си сорт, винаги има методи за разплод, подходящи както за начинаещи, така и за опитни градинари.

Ябълково дърво Melba: как да отглеждате този уникален сорт

Сортът ябълки Melba може да се нарече уникален. Дългата история по никакъв начин не е повлияла на популярността му. Напротив, интересът само расте. Канадските животновъди трябва да благодарят за това чудо: именно чрез техните усилия се появиха необичайно вкусни и ароматни ябълки, така обичани от потребители и градинари от почти целия свят.

Как да отглеждаме различни сортове ябълкови дървета в региона на Москва

Ябълковото дърво се счита за една от най-непретенциозните култури, която може да се отглежда в почти всеки регион на страната. А регионът на Москва е благоприятно място, където с помощта на стандартни земеделски техники е възможно и необходимо да се отглеждат ябълкови дървета. Разбира се, необходимо е да закупите разсад, който е зониран във вашия регион, в противен случай експериментът може да завърши с неуспех. За региона на Москва можете да вземете много разновидности, от доказана класика до новости.

Торове за ябълкови дървета, техните видове, значение и правила за хранене

В магазините се продават много различни торове, всеки от които съдържа специфични хранителни вещества, от които се нуждаят растенията. Освен това във всяка градина има възможност да се приготвят естествени превръзки без химикали. С известни познания, продуктивността на ябълковото дърво може да се поддържа в продължение на много години, без да харчите и стотинка. А в неопитни ръце дори най-скъпите сложни смеси могат да навредят повече, отколкото да помогнат.

Сорт ябълки Жигулевское: как да получите висок добив и да се справите с недостатъците

Необичайно красиви ябълки с отличен вкус, съхранявани в продължение на 2-3 месеца и в същото време само се подобряват - така градинарите описват сорта Жигулевское. Но в допълнение към отличните качества, сортът има и недостатъци, и доста значителни, но въпреки тях, той запазва популярността си повече от половин век!