10 стайни растения, които подобряват микроклимата на детската стая

За да бъде детето спокойно, да спи добре и да се разболява по-малко, в неговата стая трябва да се създаде правилният микроклимат. Правилният избор на стайни растения ще помогне на родителите в това.

Сансевиерия трилентова

Сансевиерията или „езикът на тъщата“ почиства добре въздуха от токсини, формалдехиди, азотни оксиди, бензен, трихлоретилен, въглероден диоксид и прах.

Цветето интензивно отделя кислород през нощта, което е много важно за дълбокия здравословен сън на бебето. За да може растението да изпълнява добре своите функции, трябва редовно да избърсвате листата с влажна кърпа.

Лимоново дърво

Листата на лимоновото дърво произвеждат етерични масла, които убиват микробите и осигуряват мощна профилактика на настинки. През лятото растението предпазва детето от досадни комари, които се страхуват от аромата на цитрусов етер.

Дървото може да се отглежда независимо от лимоново семе, което ще бъде интересно както за вас, така и за вашето бебе.

Хлорофитум

Хлорофитум е неизискващо цвете, което се нарича „въздушно подредено“. Листата му абсорбират прах, трихлоретилен, сяра, бензен, формалдехид.

Вредните примеси, които влизат в стаята през отворения прозорец от домакински уреди и довършителни материали, се неутрализират от това растение. Особено важно е да има хлорофитум в детската стая, ако стаята е наскоро реновирана.

Кипарис

Кипарисът синтезира фитонциди, които обеззаразяват въздуха и повишават устойчивостта на детето към настинки. Неговите клонове активно привличат прахови частици към себе си, правейки стаята по-чиста.

За да може растението да работи ефективно, то трябва редовно да се пръска с вода от спрей бутилка. Или периодично му давайте пълен душ.

Шлумбергер

Schlumberger или "Decembrist" почиства атмосферата от вредни примеси и я насища с кислород. В стаите, където има такова цвете, е много по-лесно да се диша.

В детската стая, където има Schlumberger, детето става по-спокойно, спи добре и е по-малко болно. Освен това цветята "Декабрист" ще бъдат добра интериорна декорация.

Пеперомия

Ако детето често страда от настинки, препоръчително е да поставите саксия с пеперомия в стаята му. Той убива патогените и запълва стаята с кислород.

Освен това растението неутрализира формалдехидите и абсорбира вредното лъчение от телевизори, джаджи и електрически уреди.

Спатифилум

Спатифилумът е едно от малкото растения, които не само филтрират въздуха, но и го овлажняват. Благодарение на това децата по-рядко страдат от респираторни заболявания.

Бегония

Бегонията оставя филтриращ прах от въздуха и отделя унищожаващи бактерии етери. Също така, растението се неутрализира от вредни химични съединения, съдържащи се в детергентите.

Каланхое

Каланхое неутрализира формалдехида, а също така убива бактерии и вируси. За това той е наричан популярно "зеленият санитар". Цветето освобождава кислород денонощно, така че детето да спи спокойно и спокойно през нощта.

Освен това сокът от листата на каланхое насърчава бързото зарастване на рани. Поради това свойство се използва успешно в народната медицина, включително за лечение на обикновена настинка.

Алое

Листата от алое са способни да поемат до 90% формалдехид, бензен и други химикали, намиращи се в атмосферата. Цветето произвежда ударна доза фитонциди,

Алое помага за укрепване на имунната система, увеличаване на умствената и физическата активност на детето. Това цвете също е отлично средство за лечение на настинки и кожни заболявания.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.