Как изглеждат цветя от бяла лилия: описание и снимка

Лилиите принадлежат към многогодишните луковични растения от семейство Лилиеви. Това красиво цвете съперничи на орхидеята, но много по-лесно се грижи за него. От древни времена лилията е спечелила сърцата на хората. В дореволюционна Франция той се е считал за символ на силата на кралете, а град Суза е столица на древна Персия, което означава град на лилии.

Бялата лилия в християнството символизира чистота и целомъдрие. Момичетата са кръстени на цветето с надеждата, че ще станат също толкова очарователни. Букет от бели лилии е символ на преданост, красота и невинност на мислите.


Разнообразие от видове

Разлики между сортовете лилииЦветето на лилията, чиято снимка предава цялата си красота, е често срещано в Северното полукълбо. Има около 100 от диво растящите му сортове, но животновъдите развъждат много от своите хибриди, каквито има и днес повече от 5 хиляди разновидности.

Често им се дава име за мястото на произход и те се различават по следните характеристики:

  • време на цъфтеж;
  • цвят, форма и размер на цветето;
  • височина на стъблото;
  • условия на отглеждане.
Популярни снежнобяли сортове красиви лилии
Ползи от отглеждането на цветя от бяла лилияХарактеристики на растенията от лилии Annamaria DreamОписание на цветята на бели лилии от сорта КазабланкаХарактерни свойства на цветя на лилия от сорта ЕкстраваганзаХарактеристики на белите лилии от сорта Сибир

Разнообразието от сортове и видове лилии се обяснява с факта, че тези цветя много популярен сред животновъдите. Градинарите от времето на кралска Европа все още са били ангажирани с отглеждането на тези красиви цветя.

В градините на кралски особи и аристократични семейства се смяташе за специален шик да се отглеждат различни сортове лилии. Между другото, много аристократични семейства използваха изображението на това цвете на своите гербове.

Разнообразието от сортове ви позволява да избирате цветя от всякакъв размер, сянка, височина и форма. Разглеждат се бели лилии едни от най-красивите... Някои от най-популярните сортове са:

  1. Annamaria Dream принадлежи към азиатската група сортове на това красиво цвете. Това е средно голямо растение и височината му е до 60 см. Такава лилия е двойна, монофонична без петънца, а в центъра има винени тичинки. Цветя 7-9 пъпки.
  2. Казабланка е вид ориенталска лилия. Принадлежи към високи сортове с големи бели цветя, чиято височина на стъблото достига 120 см. Размерът на цветето е голям и достига 25 см, венчелистчетата са без петънца. Когато цъфтят, на всяко стъбло едновременно цъфтят до 9 пъпки.
  3. Феерията е друг представител на ориенталските лилии. Отличава се със своите големи и ароматни цветя. Върху белите венчелистчета, покрити с ярки петънца, има надлъжна розова ивица.
  4. Сибир е разнообразие от ориенталски бели лилии, отличаващи се със своята устойчивост на замръзване. Венчелистчетата му са гофрирани и е подходящ за отглеждане при трудни климатични условия.

Грижа за бяла лилия

Особености на грижите за цветя с бели лилииСлед засаждането растението трябва да набере сила, така че през първата година е по-добре да премахнете всички или по-голямата част от пъпките. Впоследствие пъпките се изрязват само от отслабени лилии.

През целия сезон на цветята има нужда от хранене, която се произвежда три пъти. Първата превръзка се прави в земята през пролетта, когато растението все още не е започнало да расте. Количеството тор се изчислява в съотношение 50 грама. за 1 кв. м. Второто хранене - по време на образуването на пъпки (след 2-3 месеца).

Направете го тор в течна форма в размер на 40 грама, разреден в 10 литра вода, на 1 кв. м.Можете да разпръснете сух тор върху земята преди изцеждане или поливане. Трети път хранени след цъфтежа, но не по-късно от средата на август. Необходимо е да се направят 50 гр. сух тор или 40 гр. за 10 литра течност.

Почвата под бялата лилия трябва периодично да се разрохква, да се издърпват плевели и мулч с хумус или торф... Това растение не обича прекомерната влага, но при суша се нуждае от поливане, особено когато се появят пъпки. Поливането трябва да се извършва внимателно, като се опитва да не се намокрят листата, тъй като това може да доведе до болести по растенията.

Високи сортове или с големи цветя трябва да се вържеза да не се отчупят и да се огънат на земята. По време на първата слана цветните дръжки и листа се отрязват на нивото на земята, освен ако растението не бъде трансплантирано. За профилактика на различни заболявания, отрязаните стъбла и листа трябва да бъдат изгорени.

За зимата това красиво цвете покрита със слой хумус или листна земя, с дебелина до 10 см. През пролетта трябва да премахнете такъв подслон преди поникването на лилията, но по време на нощни студове покрийте издънките с филм. Добрата грижа ще осигури пълния растеж на лилията.

Засаждане и пресаждане на лилии

Правила за засаждане и пресаждане на бели лилииЗакупените крушки от това растение трябва да се съхраняват в долното отделение на хладилника, където температурата е малко над 0 градуса. За целта те се поставят в найлонова торбичка с отвори, пълни със сух торф или сфагнум.

Цветята се засаждат в саксии, оранжерия или пластмасови контейнери. В открита почва цветята могат да бъдаттрансплантирайте с бучка земя и едва след като няма пролетни студове.

Растения на възраст 4 и 5 години нуждаят се от разделяне и трансплантация в началото на август. По това време техният цъфтеж отслабва поради липсата на площ за нови луковици и изчерпването на почвата. Ако цветята са засегнати от някакво заболяване, тогава те трябва да бъдат трансплантирани в по-ранна възраст.

Периодът на трансплантация може да бъде отложен за началото на септември, тъй като след края на цъфтежа трябва да минат около 1,5 месеца. Преди разсаждането стъблата на растението се нуждаят нарязани близо до земятаи след това просто изкопайте луковиците.

Необходимо е ново място за лилии предварително навес до желаната дълбочина. Дълбочината на засаждане е 3 пъти по-голяма от диаметъра на луковицата на растението. Разстоянието между големите сортове лилии трябва да бъде 20-25 см, между нискорастящите - 10-15 см.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.