Описание на лилията Марлен и нейната снимка

В момента броят на различните сортове лилии е впечатляващ. Животновъдите не спират дотук и продължават да разработват нови хибридни сортове с нетипични свойства за лилии. Например, лилията Марлен е поразителна в способността си да произвежда до 100 цветя на стъбло. Има фантастичен външен вид през периода на цъфтеж, което е улеснено от природата.


Lily Marlene съчетава качествата както на азиатската група лилии, така и на longiflorum лилиите. От азиатската група това цвете получи:

  • способност да издържат на студ;
  • ранен цъфтеж;
  • способността да се образуват голям брой издънки;
  • лекота на вкореняване.

Азиатските лилии са много здрави и лесни за грижи, така че често се използват като основа за нови сортове.

Описание

Марленските стъбла са бледозелени и оцветени и могат достигат височина 90-100 см... Листата, които са заострени и удължени, растат последователно. Средно те са с размер 13x1,5 см. Големите цветя достигат диаметър 15-20 см. Върховете на венчелистчетата са нежно розови, а към центъра променят цвета си до почти бял.

В умерен климатичен пояс, след като първите издънки се появят от земята, лилията започва да цъфти след 75-80 дни.

Характеристики на Марлен

Лили МарленеБлагодарение на мутация, с помощта на която е възможно да се комбинират няколко стъбла в едно, този сорт цветя може да има толкова необичаен външен вид. Дори по време на зараждането на цвете настъпва мутация и поради това над повърхността на земята се появява вече натрупано, масивно, дебело стъбло, върху което след това се образуват пъпки за голям брой цветя.

Една от атракциите на Марлен, която ще допадне силно на тези, които не обичат гъстата миризма на лилии, е справедлива липсата на никаква миризма.

Lily Marlene е идеална за аранжиране на букети. В допълнение, той е в състояние да запази свежия си вид във вода за много дълго време.

Многоцветността на растението, за съжаление, може да се появи само за 2 или 3 години, след като луковицата се отдели от майчиното цвете. Понякога мутацията може изобщо да не възникне или ще бъде слабо изразена. И, разбира се, голям букет на едно стъбло няма да работи. Тази ситуация може да възникне поради неблагоприятна почва за растението или условия, които не са подходящи за него. Ако на лилията се появят поне няколко десетки пъпки, това вече ще говори за сорта Марлен.

Кацане

Най-подходящият период за засаждане на цвете на открито е средата на пролетта или началото на май... Луковиците за засаждане могат да бъдат закупени през есента, но тогава, за да се избегне пробуждането и образуването на млади издънки, е по-добре да поставите луковиците на хладно място. Можете дори да ги оставите в хладилника.

Размерът на самата луковица определя дълбочината, на която трябва да бъде засадена. Големите се засаждат с дълбочина максимум 20 см, но младите могат да бъдат потопени в земята на дълбочина 10 см.

Ако почвата е глинеста, тогава ще е необходимо да добавите към нея:

  • Торф;
  • Пясък;
  • Хумус.

Но такъв концентриран тор като пресен тор може напълно да унищожи луковиците.

Мястото, където ще расте лилията Марлен, трябва да бъде добре осветено от слънцето и защитено от течение и вятър. Силният вятър и сянката могат да доведат до отпадане на пъпките и напълно да отслабят цветето.

Грижа за Марлен

Изкопаване на лилии през есентаТози сорт лилия, подобно на азиатските сортове, е много устойчиви на неблагоприятни условия... В личните грижи Марлен не изисква по-специални грижи от всички други сортове. Почвата, в която расте цветето, трябва периодично да се разрохква и редовно да се полива, както и да се подхранва със сложни торове.

Има няколко вида храни за видовете Марлен. По време на активния растеж на растенията е необходимо да се напълни почвата с азотсъдържащи торове. Комплексни торове ще са необходими, когато пъпките започнат да се образуват и растат. Фосфорът и калият са необходими за укрепване на луковицата, след като растението приключи цъфтежа.

В началото на октомври ще бъде модерно да спрем да поливаме цветето и отстранете сухото стъбло... Покрийте останалата част от лилията над земята с фолио, в което оставете малка дупка за вентилация. Така тя може да остане до първата слана. Филмът ще помогне на почвата да остане суха, докато настъпи първото студено време, защото мократа почва при измръзване може да унищожи растението. Можете да покриете цветето с торф и мудни листа, за да презимува. Такъв слой от 10 см ще помогне за надеждната защита на лилията.

Размножаване

Луковицата на лилия трябва да се пресажда на всеки три до четири години. Най-подходящото време за това е есента, когато цветето ще "заспи". В същото време можете отделни млади луковици, който вече ще се формира, от майката. По-добре е да засадите такива луковици плитки. В повечето случаи такава крушка не цъфти през първата година, но придобива сила и става по-силна. През този период младото растение изисква внимателни грижи, както и при покълване на този сорт от люспи.

Цвете на лилия Марлен
Марли ЛилиВъншен вид на Марлен ЛилиРазмножаване на лилия МарленГрижа за лилиМарли ЛилиАзиатски лилиев хибридМарлен лилия стъблаОписание на сорта лилияЛили Марлен в градинатаУсловия за отглеждане на лилииТрансплантация на лилия на откритоЛили МарленеСортове и видове лилииПериод на цъфтеж на лилияМарли ЛилиМарлен лилия стъблаЛили Марлене

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.