Какво представлява катерещата се роза Хендел?

Катерещата се роза Хендел обикновено е бяла с розова граница. Розата расте бавно, но добре развит храст постоянно пуска нови издънки. Сортът Hendel стана първият устойчив на замръзване алпинист с цветя, които имат двуцветен цвят - кремав, избледняващ до бял, с розов или пурпурен ръб. Този цветен контраст придава на розата превъзходство над всички останали събратя. Венчелистчетата на цветята са вълнообразни, което изглежда много красиво.


Тази роза има цветя 8-10 см в диаметър, хавлиено, но за съжаление, почти лишено от вкус. Колкото по-голяма расте тази роза, толкова по-великолепна изглежда. И изглежда по-добре на леки опори, по-добре е да засадите на мястото, където можете да се възхищавате отблизо. Той перфектно ще украси външната страна на беседката или терасата.

Цъфти два пъти през летния сезон, но повторният цъфтеж е много по-слаб от първия. Хенделският розов храст е разклонен, с доста твърди издънки, расте до 3,5–4 m височина. Всички етапи на разтваряне на цветя присъстват на храста.

Листата й са тъмнозелени, така че тя достатъчно толерантни към сянка... Недостатъкът на този сорт роза е, че може да бъде повреден от брашнеста мана. Устойчив е на други заболявания. Почвата за него трябва да е плодородна, достатъчно лека и добре дренирана.

Засаждане на катереща се роза от сорта Хендел

Как да засадите катереща розаЗа да може това катерещо цвете да зарадва собствениците си с цъфтежа си, трябва:

  1. Изберете подходящото време за качване.
  2. Изберете място, където тя ще се чувства комфортно.

От самото начало трябва да решите по кое време е по-добре да засадите тази красота. Всички производители си задават въпроси - кое време е по-добро: пролет или есен? Розите са много капризни и затова е най-добре да ги засаждате през пролетта, когато всичко цъфти и ухае. Най-добрият брой на засаждане е 8-10 май. А катерещата роза е най-добре да се засажда в началото на май (най-добрият ден е 8 май), тъй като според хороскопа на цветята аз й присвоявам числото 8.

Но не винаги е възможно да се засажда на 8 май. Например, ако разсад е закупен в оранжерия, тогава по това време рано е да го засаждате... Трябва да изчакате, докато листата цъфтят по дърветата в градината, така че разсадът да не замръзне. В случай на внезапни промени в температурата, растението може да боледува дълго време или напълно да умре. Когато засаждате разсад, температурата на почвата трябва да бъде най-малко 10 градуса.

Следващата стъпка в засаждането на роза е избора на място. Необходимо е да се намери мястото, където слънцето грее само сутрин, а след обяд има тънка сянка. Не засаждайте на слънце, в противен случай върху венчелистчетата ще се появят изгаряния, които ще отслабят растението. Възможно е да се развият други заболявания и да се появят различни вредители поради общото отслабване.

Също така, не можете да засадите това прекрасно цвете в течение и където духат северните ветрове. Хендел розата е термофилна. Растението няма да умре от течения, но ще расте слабо. В бъдеще розата ще загуби своята красота и привлекателност и ще изглежда депресирана.

Подготовка на площадката за кацане

На първо място, трябва да знаете това за да засадите това цвете ви трябват:

  1. Добър дренаж за здрави корени.
  2. Изберете почвата лека и плодородна.
  3. Нанесете минерални и органични торове върху дупката за засаждане.

Ако всички тези изисквания са изпълнени, тогава дъждовната вода или водата за напояване лесно ще проникне дълбоко в корените на растението.Но Хендел расте най-добре на глинеста почва.

Хендел е издръжлив и устойчив на замръзване сорт, цветята се появяват на дълги издънки от 3 до 9 парчета. Най-красивата е полуотворена пъпка с дълга грациозна форма. Когато цветето е напълно разширено, венчелистчетата имат вълнообразни ръбове, които са ясно подчертани от пурпурния кант. С напредването на възрастта на цветето кантът става по-широк, а венчелистчетата стават напълно розови.

Цветът се променя от климата: при студен климат - те избледняват, при горещ климат - цветът се засилва, което дори изчезва кантовете, при влажен климат - става кафяв. Хендел цъфти от юли до октомври.

Подготовка за зимата

Как да предпазим катерещата се роза от измръзванеКатерещите рози трябва да бъдат добре защитени за зимата... Между самото цвете и покриващия материал трябва да има въздушно пространство. Едно възрастно растение трябва да се отстрани от опората, върху която се е държало през целия сезон на цъфтеж. След това се увива с канап, лежи по протежение на почвата, прикрепяйки тъкани издънки към земята. Горната част на камшика могат да бъдат покрити със смърчови клони, листа или покривен материал. По този начин всички рози за катерене, независимо от сорта, трябва да бъдат покрити.

Ако цветар иска да има роза за катерене в градината си, тогава засаждането и грижите за това растение не са толкова трудни. Просто трябва да се придържате към определен алгоритъм от действия и да сте сигурни, че правите всичко навреме. Всеки човек, който има парцел, иска да го подобри. Катерещата се роза е основният акцент във всяка цветна градина, градина, парцел или зеленчукова градина.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно, при условие че е публикувана връзка към източника.