Инструкции за използване на корен на биостимулант за растения

Всеки градинар знае, че почти всички растения в тяхната лятна вила се нуждаят от оплождане. За тази цел те използват голямо разнообразие от торове: минерални, бактериални, органични, сложни торове и др. Напоследък на пазара се появяват биостимуланти, които укрепват имунната система на растенията и стимулират образуването на корени. Едно от тези средства е коренът, който е в състояние да осигури активния живот на корените на градинските домашни любимци.


И така, какво е това лекарство, как да се използва коренът в градината? Тези точки, както и инструкции за използване на такъв инструмент трябва да бъдат разгледани по-подробно.

Основни функции

Това е биостимулиращ препарат, предназначен както за градински, така и за стайни растения, който съдържа индол маслена киселина. Качвайки се на растение, тя започва леко да дразни нейните покривни тъканистимулиране на образуването на калус ("живи" клетки, които се появяват на повърхността на раната) и корени. Попадайки в почвата, в резултат на естествения синтез, киселината се превръща във фитохормонен хетероауксин, което допринася за появата на корени.

В допълнение, благодарение на корена:

 • семената започват да покълват бързо;
 • вкореняването на резници се подобрява;
 • настъпва развитието на кореновата система на разсад и разсад;
 • неблагоприятното въздействие върху растението на такива външни фактори като преовлажняване, суша, температурни промени намалява.

Съдържащите се в корена фитохормони обаче не са в състояние да предпазят растението от вредители и болести и не може да замени стандартното торене с минерални торове или органични вещества... Също така този биостимулант, въпреки че помага да се намали въздействието на неблагоприятни външни фактори, не може да спаси растението от преовлажняване или суша.

Как да използвам корена правилно?

Резултатът от използването на рута е ясно видим на снимката.Този агент има много прилики с хетероауксин, но има някои разлики. Ако последното е класифицирано като безопасно лекарство от клас 4, тогава root в този случай има трети клас... Не се счита за безобидно, затова е по-добре да използвате ръкавици, когато работите с него, и се препоръчва използваната опаковка да се изгори, а не да се изхвърля.

Използването на корен предполага спазване на следните мерки за безопасност:

 • лекарството не трябва да се разрежда в контейнери за храна, но е по-добре да се използва отделен контейнер за това;
 • когато работите с прах, не пийте, не пушете и не яжте;
 • ако продуктът попадне на ръцете ви, те трябва да се измият възможно най-бързо със сапун;
 • ако дори микроскопично количество от лекарството случайно попадне в тялото, трябва да изпиете голямо количество вода и също така да вземете активен въглен;
 • прахът трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Въпреки че съдържащата се в корена индолилмаслена киселина не се счита за канцероген, а самият прах не е фитотоксичен, все пак трябва да се следват такива препоръки.

Kornevin: инструкции за употреба

Инструкцията за лекарството Kornevin се намира на самата торба.Този препарат е фино диспергиран прах с цвят на печено мляко. Основното нещо при закупуването му е да се обърне внимание на срока на годност, тъй като биостимулаторът се консумира много малко и една опаковка трае дълго време.Не може да се съхранява в отворен контейнер, но най-добре е да го излеете в стъклен или пластмасов буркан с добре завинтен капак.

Приложение на лекарството в суха форма

Преди да засадите растение, кореновата му система трябва да се напудри с прахообразен корен. Ако корените са малки, тогава е достатъчно да ги потопите в контейнер с биостимулатор. Трябва да се отбележи, коренът е доста силно лекарство... Следователно, ако този агент се използва за обезпрашаване на корените на цветни култури, екзотични растения и декоративни храсти, тогава той трябва да се смеси с равно количество активен въглен, който трябва да бъде фино смлян.

Много е полезно да добавите малко количество фунгицид (химикал, който може да убие патогени) към праха в съотношение 10: 1. Разтваряне в земята прахът насърчава образуването на корени и помага за активиране на защитните функции на растенията. Когато се размножават чрез резници, пресните разфасовки трябва да се напудрят, след което резникът се поставя в контейнер с почвен субстрат или вода, за да се завърже кореновата система.

По същия начин листните резници на такива цветни растения се напудрят като:

 • теменужки;
 • бегонии;
 • глоксиния;
 • циперус и др.

Напудрете резниците много внимателно и ако върховете им се потапят на прах, след това преди засаждането те трябва леко да се отърсят от излишъка му. Почистването на филийките с корен от корена помага за подобряване на адхезията на присаждането.

Прилагане на воден разтвор на лекарството

Инструкциите за употреба на това лекарство показват, че можете да използвате водния му разтвор за накисване на луковици, семена, луковици, както и за поливане на растения. В последния случай 5 g прах се разреждат в 5 L вода. Разсадът и разсадът се поливат в самия корен, като първият път трябва да се направи веднага след засаждането, а вторият - след 2 - 3 седмици.

Можете, разбира се, да накиснете корените на разсад, разсад и резници във воден разтвор, но най-добре е да ги напудрите по същия начин. И тук луковици, семена и луковици са изключително полезни за съхранение в такова решение преди слизане в рамките на 18 - 20 часа. Този течен продукт винаги трябва да бъде прясно приготвен.

По този начин стана ясно какво е коренът и как да се използва. Благодарение на такъв стимулант ефектът от неблагоприятните фактори върху различни растения е значително намален. Такова лекарство се счита за относително безвредно и може да се използва не само през летните вили, но и в апартамент за закрити цветя.

Добави коментар

 

Задължителните полета са маркирани *

Всичко за цветята и растенията на сайта и у дома

© 2021 myflowers.desigusxpro.com |
Използването на материали на сайта е възможно при условие, че е публикувана връзка към източника.